Tandvård när du behöver den

Den där trevliga eftermiddagen på Djurgården blev inte som du tänkt dig. Bollspelet slutade med en utslagen tand och smärtor. Så det blev en tur till en tandläkare istället för grillning.

Har du någonsin haft riktigt ont i en tand eller tandkött? Då vet du att det är en smärta som liksom inte går att tänka bort. Och att det oftast inte heller hjälper med den typ av receptfria smärtstillande medel som finns på marknaden.

Smärtan kan bero på flera olika saker. Du kan ha fått en smäll som gjort att din tand eller tandkött har skadats. Eller så kan du ha en spricka som plötsligt ger utslag i form av smärta. Det kan även vara en inflammation som gör att du håller på att krypa ur skinnet.
Men ibland kan det också vara svårt att veta varför du har smärtan. Det är något som en tandläkare måste utreda.

Kan du komma idag klockan 17?

För att få akut tandvård i Stockholm ska du först få en bedömning via telefon. Det handlar om att utröna ifall det är en tandskada eller käkskada som du har ådragit dig. Och ifall din smärta är av en så hög grad att du behöver få en akut hjälp.

Kanske kan du ändå vänta till nästa dag, eller tills din ordinarie tandläkare öppnar sin praktik igen. Får du ändå ett besök inom akutvården så kommer du få en bedömning och eventuellt smärtstillande och en provisorisk lagning. Något som hjälper dig.