Längta till trafikskola i Sollentuna

För en tonåring finns många drömmar en av dem kan vara att få sitt körkort. Kanske få gå på trafikskolan i Sollentuna för att få de kunskaper som krävs.

Linda hade länge längtat efter dagen då hon äntligen kunde börja plugga till sitt körkort. Övningsköra hade hon gjort ett tag då man numera fick börja redan vid sexton års ålder. Hon hade börjat redan vid femton att tjata på sin mamma om att hon skulle få börja då hon fyllt sexton.

Till sist hade mamma Anna gett med sig. När Linda nått rätt ålder skickades ansökan om körkortstillstånd in. Samma dag som det landade i brevlådan hade de gett sig ut och Linda hade fått köra på en parkeringsplats. Några månader innan dess hade Linda talat om för sin mamma att hon var tvungen att gå en introduktionsutbildning.

En riktigt bra trafikskola

Det hade blivit många körlektioner sedan dess och nu var det dags för teori. Linda skulle få gå riskettan i Sollentuna då mamman gjort introduktionsutbildningen där och tyckte att det var jättebra. På den kursen skulle hon få lära sig hur bilkörningen påverkades av saker som alkohol och droger.

Kommande risktvåa skulle gå in mera på själva trafiken. De skulle lära sig mer om trafikregler, skyltar och massor av andra saker som är viktiga när man kör bil. Men det var en senare fråga. En sak i taget. För stunden var Linda nöjd med att få börja trafikskolan tillsammans med några av sina bästa vänner.