Äntligen är det dags för valpkurs i Göteborg!

När valpen äntligen kommit och ni börjat lära känna varandra är det dags att gå valpkurs. I Göteborg hittar du kursen du kan börja när valpen är 3-5 månader.

Den lilla valpen är ivrig att förstå och upptäcka när den kommit hem till dig och det är en fin tid att ägna åt lek och träning. För att få ordning på vardagen behöver valpen förstå de enkla uppmaningar som gör att den kommer när du ropar, ligger och sitter när du säger till och kan följa med dig i koppel.

För att valpen ska kunna lära sig alla dessa nya saker behöver den känna förtroende och lita på dig. När du går en valpkurs får du tillgång till övningar och förhållningssätt som bygger det förtroendet och gör hunden trygg.

Du lär känna din hund på en valpkurs

Fördelen med att gå en valpkurs i Göteborg är att du får tillfälle att lära känna och förstå din hund. Under kursens gång blandas därför praktiska övningar med teoretiska moment där hundpsykologi och konsten att vara ledare ingår. Tillsammans med duktiga instruktörer och andra valpar leker och tränar ni fram en bra relation mellan dig och din nya vän.

Vissa saker kan ta lite tid att träna in och därför är det viktigt med det stöd som en valpkurs ger. Valpen får också möjlighet till social träning genom genom att träffa nya människor och leka med andra hundar. Tålamod, tydlighet och gränser hjälper valpen att känna sig trygg.

Publicerat den
Kategoriserat som Djur