Tandimplantat kan vara ett bra alternativ

Tandimplantat liknar våra fasta tänder och är ett bra sätt att ersätta förlorade tänder. Eftersom tänder är unika kräver behandlingen en individuellt anpassad behandlingsplan.

Många föredrar tandimplantat eftersom tänderna då sitter fast i käkbenet, precis som naturliga tänder. För att fästa de konstgjorda tänderna opereras skruvar in i käkbenet. När dessa har läkt går det enkelt att fästa de konstgjorda tänderna på skruvarna. Tvärtemot vad många kanske tror, kräver tandimplantat en väldigt god munhygien. Detta eftersom inflammationer i tandköttet kan leda till att implantaten lossnar. Därför görs det först en noggrann utredning för att bedöma om behandlingen har goda chanser att lyckas. Har man exempelvis en underliggande sjukdom, äter vissa mediciner eller röker fungerar det troligtvis bättre med en annan typ av behandling.

Jämför priser

Är du intresserad av att skaffa tandimplantat ska du vända dig till en klinik som är specialiserad på detta. Tandimplantat är en relativt kostsam behandling, och som vuxen behöver du bekosta den själv. Därför kan det vara bra att jämföra priser mellan olika kliniker, men också ta reda på om de erbjuder förmånliga avbetalningsplaner. Se dock inte bara till pris, kliniken måste vara seriös och inte bara intresserad av att sälja in en dyr behandling. Det kan vara klokt att konsultera mer än en tandläkare för att vara helt säker på att det är rätt behandling för dig. Då tandimplantat är en investering i livskvalitet som ska hålla hela livet, är det viktigt att också välja en klinik som använder sig av beprövade implantat av välkända märken.