Sätt färg på livet!

Inget blir roligare utan färg. Allra minst bostaden! Ett hem utan färg ger ett trött och tråkigt intryck och tillför noll energi till de stackars människor som bor där. Det är dags att måla.

Färg behöver inte vara prålig. Färg kan betyda mild och lugn beige eller vilsamt grått. Allt beror på sammanhang och plats. Det som för dig är stimulerande och vackert är grällt för en och alldeles för lugnt för en annan. Därmed inte sagt att någon har fel – vi är bara olika.

Stadsarkitekter och människor som arbetar med stadsplanering generellt behöver ha koll på hur hus inom detaljplanerat område målas. Alltför stora färgbyten är inte alltid lämpliga och vill du ha huset målat lila med orange prickar kan det hända att du får ett nej. Däremot blir ingen ledsen om du väljer att fräscha upp en dåligt målad villa.

Utomhusmålning är en sommaraktivitet för proffs

Det svenska klimatet är fantastiskt men det har sina begränsningar. Vissa årstider fungerar det bättre med tanke på temperatur och mängd nederbörd. Vintermålning är en inomhusaktivitet, huvudsakligen. När säsongen närmar sig ska du kontakta en målare i Tyresö för att bestämma tid för ditt projekt.

En bra målare känner till vilka typer av färger som fungerar på specifika underlag och hur man målar på bästa och enklaste sätt. De har kunnandet och redskapen. För att inte tala om att de har byggnadsställningen! Att måla fastigheter är sällan idealjobbet för den höjdrädda.

Med nymålat hus blir alla glada, även grannar och byggnadsnämnd!