Få trygg hjälp i en vårdnadstvist i Stockholm

Det är så stressigt att man bara vill bryta ihop under en vårdnadstvist. I Stockholm kan ni få hjälp som gör att ni och era barn verkligen känner er trygga.

Ibland glömmer man bort att barnen alltid ska vara i fokus. När man har barn så har man inte längre rätt till att få det allra bästa av sitt liv. Det hör till barnen. Men många gånger så är det barnen som lider mest under en separation. Speciellt om separationen leder till en vårdnadstvist. Men var säker på att ni kan få trygg hjälp genom hela vårdnadstvisten.

När ni som vuxna kämpar för att få det hela att gå ihop, och inte kommer fram till någon lösning så kan ni snart få hjälp av en expert på vårdnadstvister. Det gör att ni och era barn kan få hjälp att hitta lösningar som ni inte har tänkt på, eller inte kunnat samsas om tidigare.

Vårdnadstvist behöver inte betyda slutet på en trygg hemmiljö

Det är sant att det är en otrygg situation för barnen när föräldrarna genomgår en separation. Det gör att de kanske inte pratar lika mycket som förut, eller undviker kontakt på ett annat sätt. Barn är känsliga för stressiga miljöer, och kräver att du som vuxen gör sitt allra bästa för att skapa en trygg miljö där hemma.

Det finns många olika saker som kan hjälpa. Ett av de mest effektiva sätten att komma igång är att regelbundet prata med ditt barn om vad ni båda går igenom. Fråga hur det känns och vad som skulle kunna göra hemmet till en tryggare miljö. Det är viktigt att du inte svartmålar din parter inför barnet. Det skapar bara en större klyfta.

Extra viktigt med engagemang under en vårdnadstvist

Du som vuxen behöver finnas där för ditt barn mer än någonsin när ni genomgår en vårdnadstvist. Det betyder att du måste vara aktivt intresserad av vad som pågår i ditt barns liv. Ha en regelbunden kontakt med skolor och förskolor, och BUP eller annan psykiatriker som hjälper ditt barn.

När du föreslår något som har med vårdnadstvisten att göra så är det bra att du fokuserar på vad som är bäst för ditt barn. Det gör det mer troligt att du och din partner kan komma fram till en riktigt trygg lösning.

Mer information om vårdnadstvist för dig kan du hitta på webbsida: vårdnadstvisterstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik