Längta till trafikskola i Sollentuna

För en tonåring finns många drömmar en av dem kan vara att få sitt körkort. Kanske få gå på trafikskolan i Sollentuna för att få de kunskaper som krävs.

Linda hade länge längtat efter dagen då hon äntligen kunde börja plugga till sitt körkort. Övningsköra hade hon gjort ett tag då man numera fick börja redan vid sexton års ålder. Hon hade börjat redan vid femton att tjata på sin mamma om att hon skulle få börja då hon fyllt sexton.

Till sist hade mamma Anna gett med sig. När Linda nått rätt ålder skickades ansökan om körkortstillstånd in. Samma dag som det landade i brevlådan hade de gett sig ut och Linda hade fått köra på en parkeringsplats. Några månader innan dess hade Linda talat om för sin mamma att hon var tvungen att gå en introduktionsutbildning.

En riktigt bra trafikskola

Det hade blivit många körlektioner sedan dess och nu var det dags för teori. Linda skulle få gå riskettan i Sollentuna då mamman gjort introduktionsutbildningen där och tyckte att det var jättebra. På den kursen skulle hon få lära sig hur bilkörningen påverkades av saker som alkohol och droger.

Kommande risktvåa skulle gå in mera på själva trafiken. De skulle lära sig mer om trafikregler, skyltar och massor av andra saker som är viktiga när man kör bil. Men det var en senare fråga. En sak i taget. För stunden var Linda nöjd med att få börja trafikskolan tillsammans med några av sina bästa vänner.

Publicerat den
Kategoriserat som Trafikskola

Linjemålning för trafik, parkering och lek

Parkerar de boende snett så att alla inte får plats? Då kan du ta hjälp av linjemålning för BRF. Snygga parkeringsrutor är tydliga och gör plats för fler.

Du har säkert sett linjemålning i trafiken. Oavsett om du är bilist, cyklist eller fotgängare. Linjerna finns där för att på ett tydligt och pedagogiskt sätt markera var du ska befinna dig. Inte för nära vägrenen, inte i mitten av vägen heller. Linjerna berättar även var det är säkert att köra om och var det är förbjudet. Det finns med andra ord mycket information att hämta endast från linjerna.

Det är inte bara i trafiken som linjer och vägmarkeringar är vanliga. När du vill skapa tydliga parkeringsplatser kan du ta hjälp av linjemålning för BRF, till exempel. Med tydliga markeringar får alla varsin parkeringsplats, utan att bilarna står för tätt. Du kan även skapa handikapparkering eller lastzoner med hjälp av linjemålning.

Linjemålning för olika behov

Även barn kan dra nytta av linjemålning för BRF, eftersom det är ett enkelt sätt att dekorera en gård eller en lekplats. Varför inte göra det tydligt för föreningens yngsta medlemmar var bollspel är tillåtet, eller skapa inspirerande mönster och hopphagar? Tydlighet mår alla bra av, inte minst barn. Linjer på marken ger en tydlig avgränsning och något att förhålla sig till.

I många BRF är behovet av cykelparkering större än behovet av traditionell bilparkering. Även där kan linjemålning vara praktiskt. Vem har sagt att endast bilar ska ha parkeringsrutor? Idag har många familjer stora lådcyklar, som också kan behöva en tydligt markerad ruta.

Windows 10 – ett bra val för arbete och spel

Har du ett äldre operativsystem så har du också uppenbara brister i allt från säkerhet till de funktioner som används. Menas gällande det senare: ett modernt operativsystem kommer utan tvekan att göra din vardag enklare. Detsamma gäller för dig som gillar att spela eller för dig som använder din dator mestadels för arbete. Med Windows 10 blir allt enklare.

Windows 10 är överlägsen sina föregångare. Med en genomtänkt design, med enkel navigering och med funktioner som är enkla att både lära sig och implementera i det dagliga användandet av din dator så ges du verktyg för att kunna arbeta mer effektivt – eller för att spela eller studera.

Ökad flexibilitet ger en modern arbetsplats

Windows 10 ger dig dessutom exakt det du behöver för en mer flexibel vardag då du enkelt kan dela exempelvis mappar och dokument mellan olika enheter. Det senare är givetvis en intressant fråga även för en arbetsplats där man idag ställer högre krav på just flexibilitet.

Som anställd vill man kunna arbeta hemifrån, från kund eller från den fasta platsen på kontoret. Var man sitter spelar ingen roll – det är prestationen som räknas och just där kommer Windows 10 att ge dig en verktygslåda som är fullsmockad. Att köpa Windows 10 är, helt enkelt, en rejäl investering.

Windows 10 eller Windows 11?

Det finns emellertid en elefant i rummet också och detta i form av Windows 11. Ska man verkligen köpa Windows 10 när det finns en modernare version tillgänglig?

Faktum är att det inte är så stor skillnad mellan dessa båda versioner. Många kritiker till Windows 11 menar på att det handlar om en onödig – och väldigt ovanligt för att vara Microsoft – uppdatering. Windows 11 är bra – men detsamma gäller för Windows 10.

Vi skulle säga att det inte spelar någon större roll vilket operativsystem du väljer, men att du får ett bättre pris för Windows 10. Har du ett äldre operativsystem så bör du byta – och om du sedan väljer Windows 10- eller 11 har ingen större betydelse. Båda erbjuder dig flexibilitet och säkerhet till max.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Äntligen är det dags för valpkurs i Göteborg!

När valpen äntligen kommit och ni börjat lära känna varandra är det dags att gå valpkurs. I Göteborg hittar du kursen du kan börja när valpen är 3-5 månader.

Den lilla valpen är ivrig att förstå och upptäcka när den kommit hem till dig och det är en fin tid att ägna åt lek och träning. För att få ordning på vardagen behöver valpen förstå de enkla uppmaningar som gör att den kommer när du ropar, ligger och sitter när du säger till och kan följa med dig i koppel.

För att valpen ska kunna lära sig alla dessa nya saker behöver den känna förtroende och lita på dig. När du går en valpkurs får du tillgång till övningar och förhållningssätt som bygger det förtroendet och gör hunden trygg.

Du lär känna din hund på en valpkurs

Fördelen med att gå en valpkurs i Göteborg är att du får tillfälle att lära känna och förstå din hund. Under kursens gång blandas därför praktiska övningar med teoretiska moment där hundpsykologi och konsten att vara ledare ingår. Tillsammans med duktiga instruktörer och andra valpar leker och tränar ni fram en bra relation mellan dig och din nya vän.

Vissa saker kan ta lite tid att träna in och därför är det viktigt med det stöd som en valpkurs ger. Valpen får också möjlighet till social träning genom genom att träffa nya människor och leka med andra hundar. Tålamod, tydlighet och gränser hjälper valpen att känna sig trygg.

Publicerat den
Kategoriserat som Djur

Äldre personer blir tryggare med hemtjänst i Stockholm

Att åldras tillhör livet och är något som händer oss alla – men detta kan ske i olika takt och i olika skepnader. En del människor åldras snabbare medan en del behåller sin viralitet på ett bättre sätt och detta både psykiskt och fysiskt. Det tillhör livets gång och huvudsaken här är att samhället kan ta hand om alla människor som på ålderns höst uppvisar olika sorters behov. En del äldre människor blir så pass oförmögna att ta hand om sig själva att det för dem är en absolut nödvändighet att ha dygnet-runt-assistans och dessa brukar då söka sig till ålderdomshem där dessa behov kan fyllas. Här kan saker som senilitet, alzheimers eller andra saker spela in och påverka detta beslut.

Ålderdomshem är alltså ett bra val där de äldre kan umgås med andra samtidigt som det alltid finns hjälp av kunnig personal att tillgå då detta behövs – ett tryggt val för släkt och vänner som vill se till att bästa möjliga vård går att tillgodose personen i fråga. Ett annat val som man kan göra handlar om att man får denna assistans i sitt eget hem och på särskilda tidpunkter – detta kallas hemtjänst och är särskilt populärt i Stockholm beroende på att det där – tyvärr – kan vara svårt att få plats på ett ålderdomshem.

Här ska man dock veta och vara trygg med att hemtjänst i Stockholm fungerar väldigt bra och att man som anhörig har många alternativ – både privata och inom det kommunala. Hemtjänst i Stockholm är perfekt för att ge en äldre person ett värdigt liv där personen fortfarande kan bo kvar i sitt eget hem och där personalen enbart kommer vid de tidpunkter då hjälp är nödvändig och här kan man nämna morgon- och kvällsrutiner, hjälp med medicinering och matlagning och hjälp vid större förflyttningar. Saker som – helt enkelt – kan vara svåra för en äldre människa att komma ihåg och att genomföra.

Väljer man hemtjänst som alternativ till en äldre anhörig i Stockholm så har man gjort ett tryggt val och man kan lita på att den anhörige verkligen kan fortsätta att leva sitt vanliga och normala liv – med skillnaden att det under vissa tidpunkter kommer att vara någon där som hjälp och som sällskap.

Välj din hemtjänst i Stockholm

Som vi sa ovan så finns det många företag att välja bland då det handlar om hemtjänst i Stockholm och där man som kund alltså kan välja helt efter hur man vill att vården ska se ut. Vissa företag inom hemtjänst försöker hela tiden – i så stor mån som möjligt – att anpassa sin egen personal efter kundernas behov.

Just detta är en punkt som man som anhörig verkligen ska fokusera på då det kommer till val av hemtjänst i Stockholm – försök hitta rätt personkemi där personalen både ger ett bra bemötande och gör ett bra jobb. Hemtjänst handlar om så mycket mer än att bara hjälpa äldre mellan olika rum i hemmet, det handlar om att personal och kund ska trivas och tillsammans dra nytta av varandras olika erfarenheter av livet.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemtjänst

Hitta en rörmokare akut i Göteborg

Att en olycka inte följer någon klocka är ett faktum som kan komma att kosta mycket pengar för den som har oturen att drabbas av en sådan. Här menar vi inte i form av kroppsskador utan gällande föremål och saker i huset i allmänhet och rör och ledningar i synnerhet. Ser man till hur slitaget ser ut på de rör och de ledningar som löper genom ett hus så är detta – tvärtemot vad många tror – ganska omfattande. Vi spolar i avlopp, vi duschar, går på toaletten och det fastnar hela tiden hår, smuts och fett i rören – något som ger stopp och i värsta fall skador. För att förstå detta så måste vi även se vilka konsekvenser som kan komma av att ett rör går sönder och om man här nämner vattenskador så blir ofta många medveten om hur stor kostnaden kan komma att bli.

Det vi sa innan gällande olyckor och deras oregelbundna tidsschema stämmer väldigt väl inte på just rör och ledningar som kan komma att gå sönder eller springa läck under vilken tid på dygnet som helst och däri ligger inte problemet – problemet ligger i att snabbt kunna få tag på en rörmokare som kan rycka ut akut och ta hand om problemet. Något som låter som en självklarhet, men som tyvärr är lite svårare beroende på om man bor i en stor eller i en mindre stad. Bor man i exempelvis Göteborg så kommer man inte att ha några problem med att få tag på en rörmokare som kan hejda detta läckage och detta oavsett tidpunkt på dygnet. Värre blir det om man ser till en mindre stad där en rörmokare – helt enkelt – kanske inte jobbar enligt jour och akut på samma sätt som en kollega i Göteborg gör.

Det som man istället får göra i en mindre stad – och som naturligtvis även går att applicera även till Göteborg och som alltid är en bra lösning – är att på ett tidigt stadium och med viss regelbundenhet kontakta en rörmokare för kontroller av husets status invärtes och gällande rören och ledningarna. Det här kan spara väldigt mycket pengar i slutändan och själva ingreppet i sig tar inte alls så lång tid och kostar inte så mycket pengar.

Att man i exempelvis Göteborg snabbt kan få tag i akut rörmokare innebär inte att det är att föredra – bättre är alltid att ligga ett steg före och förebygga och lösa problemen innan de blir akuta.

Låt en rörmokare kontrollera ditt hus

Om vi förklarar själva ingreppet som sker vid en kontroll så innebär detta att en rörmokare för in slangar i rören och ledningarna i ditt hus i Göteborg; slangar där en kamera är fäst i änden och där således en rörmokare kan följa förloppet i realtid. Upptäcks sprickor, stopp eller andra oroväckande detaljer så kan denne rörmokare agera utifrån sin yrkeskunskap och kanske spola rent allt med högtryck, rekommendera en relining eller en grundlig spolning av dina stammar. På så sätt så förebygger du och kommer billigare undan och du skyddar – framförallt – ditt hus mot vattenskador.

Publicerat den
Kategoriserat som Rörmokare

Hyra lägenhet? Tänk på detta

Det finns definitivt saker att ha i åtanke om man planerar att hyra lägenhet – och i synnerhet om det handlar om att hyra en sådan i andra hand. Det senare är vanligt i framförallt våra större städer där frågan om att bygga fler hyresrätter varit negligerad under flera, flera år.

Ser man till Stockholm så har detta varit extra påtagligt: de fastigheter som byggts har till stor del varit bostadsrätter och i kombination med flera års tid av ideliga ombildningar av hyresrätter så har det helt enkelt blivit för få hyresrätter i förhållande till behovet. För, alla kan inte köpa en bostadsrätt och det behövs bostäder för alla typer av människor.

Hyran ska vara skälig

Stockholm bygger mer idag, men det handlar också om flertalet år innan behovet är fullt uppfyllt. Det man får vänja sig vid i Stockholm är att hyra lägenhet i andra hand. Man hyr en lägenhet som någon annan äger och det gör också att man direkt får en större osäkerhet både vad gäller tid för boendet – hur länge kan du bo kvar – samt för hur mycket man ska betala i hyra.

Gällande det senare så finns det regler, men det handlar också om att många ser det som en möjlighet att dra in extra pengar. En månadshyra ska vara skälig och den ska baseras på hur mycket pengar man betalar för kapital- och driftkostnader. Skulle du vilja hyra lägenhet i Stockholm och ser att hyran som du ska betala är extremt hög så kan du med fördel anmäla detta till Hyresnämnden. Du kan även exempelvis kontakta styrelsen för den BRF lägenheten tillhör. Även om man hyr en lägenhet i andrahand så har man rättigheter.

Finns det ett godkännande?

Vi nämnde ovan en kontakt med en BRF och det kan vi också spinna vidare på. En viktigt punkt vad gäller att hyra lägenhet är nämligen att det alltid ska finnas ett godkännande. Konkret så innebär detta att den person som äger bostaden ska ha fått tillstånd av sin BRF att hyra ut den i andrahand. Om inte – ja, då kan det innebära att lägenheten återtas av föreningen.

Du som hyresgäst ska vara noga med att kolla upp detta. Skulle exempelvis en hyresvärd be dig att undvika grannarna eller säga att du inte får sätta ditt namn på dörren så är detta tydliga varningssignaler om att någonting är fel. Och, givetvis: du vill heller inte leva som en tjuv på natten och smyga med din närvaro. Se till att det finns ett godkännande!

Tänk även på att se över dina försäkringar. Du hyr en bostad i andrahand och det innebär att både du och hyresvärden ska ha varsin hemförsäkring. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag för mer rådgivning i den frågan. Det är viktigt att du den trygghet som en försäkring ger om en olycka sker eller om någonting skulle gå sönder medan du bor i lägenheten.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Trafikskola i Stockholm för dig som vill ta körkort

Om du anmäler dig till en trafikskola i Stockholm kommer du få mycket bra hjälp när det är dags för dig att ta körkort. Med duktiga lärare lyckas du lätt.

Att ta körkort är en riktig utmaning som de flesta ser fram emot. Dock finns det några av oss som kanske har lite fjärilar i magen inför denna bedrift. Det är ju så mycket som ska läras in på kort tid. Det är inte heller läge att göra några misstag när det väl är dags för uppkörning.

Innan det är dags att köra upp är det många steg som ska klaras av. Du ska till exempel ha blivit godkänd på ett teoriprov vilket bevisar att du har full kontroll över trafikmärken och regler när det gäller bilkörning. Du ska även ha genomgått både riskettan och risktvåan utan att bli kuggad.

Trafikskola i Stockholm hjälper dig hela vägen till körkortet

På en trafikskola i Stockholm kommer du att lära dig allt du behöver inför dina olika körkortsprov. Det blir inte tal om någon uppkörning förrän du är helt godkänd på teorin. På trafikskolan får du ta del av teorilektioner men det går även att träna sig på fjolårets prov.

Om du tar del av ett tidigare prov online kan du bli mer rutinerad och bekväm med frågor som gäller trafiken. Det gör även så att du får en uppfattning om vad det är som väntar dig. Har du frågor kan du alltid fråga personalen på din trafikskola. Där övar du dig också på att köra bil. Besök denna trafikskola för att säkra körkortet lättare: globenstrafikskola.se

Publicerat den
Kategoriserat som Trafikskola

Tandläkare i Solna när tänderna behöver hjälp

Att gå till tandläkaren är för de flesta enkelt och lätt. Är man tandvårdsrädd finns det tandläkare i Solna som ger extra omsorg, lugn och ro vid behandling.

Tungan körde omedvetet runt i gommen. Omedvetet letade den efter jacket där en bit emalj var borta. Jasmin hade gått i ett par månader med en trasig tand. Den störde henne egentligen inte. En tandpetare löste problemet varje gång det fastnade mat i den.

På ren reflex tuggade hon oftare maten på andra sidan också, för att skydda den skadade tanden när hon åt. Det var inte det att hon var rädd för tandläkaren. Hon tyckte bara inte om det. Sitta i den obekväma stolen medan händer petade henne i munnen, det var inte hennes grej.

Tandläkare som inger lugn och förtroende

På sistone hade det börjat göra lite ont i tanden, tyckte hon. Av en händelse hade Jasmin pratat med några på jobbet häromdagen om just tandvårdsrädsla. Det fanns fler på jobbet som tyckte det var obehagligt.

En av dem hade fått tipset om en tandläkare i Solna som var guld värd. Trots att kollegan hade darrat som ett asplöv med mycket ångest hade de lyckats fixa saker med tänderna. Kollegan skulle aldrig gå till någon annan tandläkare någonsin mer.

Jasmin kände att hon blivit övertygad om att det var rätt tandläkare att gå till. De skulle lyssna på henne och hennes obehag för tandläkarbesöken skulle förhoppningsvis minska. Hon tog mobilen i handen och ringde numret, nu var det dags att laga tanden.

Publicerat den
Kategoriserat som Tandhälsa

Bilservice lika ofta som tandläkarbesök i Sigtuna

Bilservice i Sigtuna är lite som att gå till tandläkaren. Du kommer hitta problem innan de blir jättestora, och kan åtgärda allting i tid. Innan det blir dyrt.

Precis som du går till tandläkaren med dina tänder, behöver du gå till en bilverkstad med din bil. Både tänderna och bilen behöver servas med jämna mellanrum. Först undersökas grundligt, och sedan få de åtgärder som krävs. Detta hjälper dig att undvika såväl hål i tänderna som i bilens kaross.

Det kan nämligen vara bra att hitta eventuella rostangrepp på karossen i tid. Precis som kariesangrepp på tänderna. På taket och motorhuven kan du se dem med blotta ögat, men det är värre med den rost som börjar växa fram undertill på bilen. Se det som bilens visdomständer, om du vill. Eller utrymmet mellan tänderna.

Regelbunden bilservice hittar problem i tid

När du bokar in bilservice i Sigtuna ska du vara noggrann med att be dem gå igenom bilen grundligt i jakt på rostangrepp på karossen. Det kommer de sannolikt göra i vilket fall. Men särskilt för bilar som är lite till åren komna är det viktigt att hålla lite extra koll. Precis som med tänderna, som sagt.

Du ska också se till att gå på dessa kontroller regelbundet. En gång om året brukar vara lagom. Då har du och din bilmekaniker störst chans att hitta och åtgärda eventuella problem, och du får god tid att förbereda dig på att bilen kommer behöva bytas ut till slut. För till skillnad från dina tänder finns det ingen bil som håller för att köras varje dag under ett helt människoliv.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar